Buurtbewoners | Oktoberfest EM

Brief:

Beste bewoner van de wijk Rietlanden/Parc Sandur,


Graag verduidelijken wij middels deze brief de plannen van Oktoberfest MM, verderop in de brief heb ik nog een leuke verrassing voor u als wijkbewoner!

Donderdag 25 april jl. is er samen met wethouder Guido Rink, evenementen coördinator Arthur van der Veen en een afvaardiging van Wijkvereniging Parc Sandur en Rietlanden en ons overleg geweest over het te organiseren Oktoberfest aan de Grote Rietplas.

Communicatie is een belangrijke factor in het organiseren van een evenement, zo doende zijn wij vooraf met uw bestuur en Gemeente Emmen het gesprek aangegaan. Evenementen worden immers niet alleen georganiseerd door een organisatie maar dit doen we ook met u.

Tijdens dit overleg kwam ook de wens naar voren van het versturen van een bewonersbrief, zodat ook u exact weet wat er zal gaan gebeuren aan de Rietplas en wat wij doen om geen overlast te veroorzaken in uw wijk.

Wat gaan we organiseren:
Oktoberfest MM is een Oktoberfest gericht op de bezoeker die met de leeftijd 18+ tot 100+ zin heeft in een feestje, het moet toegankelijk en gezellig zijn voor iedereen. Waarom dan geen 18-? Vaak merken we dat in deze categorie een groter risico op overlast ontstaat, daarnaast ligt alcohol misbruik op de loer en dat willen we ook ten alle tijden voorkomen.

Wij pinnen ons vast op de Duitse sfeer en de Duitse gemutlichkeit, dit proberen wij te waarborgen door de inzet van echt Duits barpersoneel, Duitse lekkernijen zoals de echte bratwursten en curry wursten maar ook heel veel zitplaatsen.

Onze artiesten zijn daar ook op aangepast, evenals het geluidsniveau. We bieden een gevarieerde line-up aan, van Schlager zanger, duo met accordeon tot blaaskapel. Alles gaat om de sfeer, dus ook het geluidsniveau zal lager liggen dan bij een normaal festival of feest, zodat wanneer men bij elkaar aan tafel zit men elkaar ook nog kan verstaan. Voordeel hiervan voor u is een minimale geluidsoverlast, dit denken we zelfs door tot onze aggregaten welke het label ‘Super Silent’ zullen dragen.

Zoals het hoort zal het Oktoberfest plaatsvinden in een feesttent, deze zal van Duitse makelij zijn en een maximale capaciteit hebben van 4000 personen. De tent(en) zullen geen fiets/voetpaden afsluiten dit om ook voor u als buurtbewoner een maximale toegankelijkheid te bieden van uw woonomgeving.


 

Maximale toegankelijkheid voor mij als bewoner, dan zeker ook voor de bezoeker? Nee die scheiding zullen we duidelijk maken, er mogen geen bezoekers de wijk in als ze er niet wonen. Ons team van beveiligers zullen de bezoekers zo snel en soepel mogelijk laten vertrekken na afloop en zullen de route controleren zodat er geen ongeregeldheden zullen ontstaan door bezoekers die een straat in lopen.  De bezoekers die met de auto komen zullen auto`s moeten parkeren op de aangewezen plekken, doen zij dit niet dan zullen wij trachten deze auto`s af te laten slepen door een bergingsbedrijf, dit maken wij ook duidelijk op borden.

We gaan dus voor een gezellig feest voor iedereen, met het thema Oktoberfest! Natuurlijk hopen we ook op jullie komst, hiervoor heb ik later in de brief nog een leuke verrassing.

Wanneer vind het plaats:
21 september van 13:00 uur t/m 01:00 uur.

Komt u ook?
Natuurlijk zouden we het enorm leuk vinden als u zou komen, daarom krijgt u 15% korting op de reguliere tickets, de korting verlenen we op basis van uw huisadres. Het maakt in dit geval niet uit hoeveel tickets u besteld, denk bijvoorbeeld aan uw buurt of straatvereniging. Neem hiervoor contact met ons op, let op de korting is niet geldig op aanbiedingen zoals Frühe Fugel tickets.

Vragen?
Ondanks dat we natuurlijk in gesprek blijven met de wijkvereniging kan het zo zijn dat er individuele vragen ontstaan, deze beantwoorden we graag!
Telefonisch zijn we bereikbaar op 0653504708 per mail via info@oktoberfestmm.nl

Op de speciaal voor u beschikbare link oktoberfestmm.nl/buurtbewoners  kunt u de locatie van de tent vinden met een schematische tekening.
 

Met een communicatieve groet,
Laurens Meijer
Organisator, Oktoberfest MM

Aan onderstaande tekening kunnen geen rechten worden ontleend, deze is puur schematisch, de definitieve tekening volgt.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon