top of page

OKTOBERFEST EMMEN

In 2016 lag het idee voor het eerst op de tafel om een Oktoberfest te organiseren.

Dit jaar, 2019 is eindelijk het moment daar, we kunnen van start aan de Grote Rietplas in Emmen!

Al snel werd de datum vastgesteld op 21 september, tegelijk met München starten ook wij met ons Oktoberfest.

Zo ook editie twee in 2020 op 19 september, helaas liep dat even anders en zetten we ons nu op 17 sept. 2022. Danke Corona..

Anders dan anders, bij binnenkomst moet jij als bezoeker het gevoel krijgen in Bayern rond te lopen, natuurlijk draag jij dan al een Dirndl of zo`n heerlijke Lederhose. Wij regelen de rest, aan het einde van ons evenement zul je voor je gevoel terugkijken op een flink feest in Duitland!

Uniek, dat is wat we willen zijn, daarom kun je bij ons niet alleen een avondje feest vieren maar kun je net als in München de hele dag feest komen vieren. De biertafels staan klaar, het bier is koud en de bratwurst heet!

Het Oktoberfest is een jaarlijks terugkerend volksfeest in München. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober.

Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Wij kennen deze traditie helaas nog niet zo lang, maar wel dezelfde sfeer en gezelligheid,

We zien je graag!

 
bottom of page